top of page

Het verkeersveiligheidslabel ontvangen, hoera!

Vandaag hebben de Kameleon, de Heidebloem, de Paddestoel en de Toverbal ook het verkeersveiligheidslabel in ontvangst mogen nemen. Hierdoor zijn nu alle locaties van de Plu gecertificeerd, iets waar we trots op mogen zijn!

Jonge kinderen hebben een kenmerk dat volwassenen vaak vergeten: ze zijn klein. Kijk eens op de ooghoogte van uw kind naar het verkeer: U heeft totaal geen overzicht. Kinderen kunnen nog niet over een geparkeerde auto heen kijken of er verkeer aankomt. Andersom zijn ze zelf slecht zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers. Ze verdwijnen achter geparkeerde auto’s en andere obstakels en duiken ogenschijnlijk vanuit het niets op om over te steken.

In samenwerking met Meierijstad en Edux onderwijspartners zijn we daarom bewuster gaan kijken naar de verkeersveiligheid voor jonge kinderen. Het label laat zien dat we veel aandacht besteden aan verkeer en kinderen en ouders hierin meenemen.

Wat doet u om bij te dragen aan de verkeersveiligheid in uw omgeving?

bottom of page