top of page

Geslaagde studiedag!


Alle medewerkers van Kinderopvang de Plu hebben op 6 april enthousiast deelgenomen aan de studiedag. Het was een interessante dag vol pedagogische verdieping! De dag is gestart met een lezing van Margeret Reinierse van de vroegbehandeling van Kentalis over TOS. Vol aandacht hebben we geluisterd naar alles wat ze te vertellen had over een taal ontwikkeling stoornis bij jonge kinderen. Vragen als hoe we signalen kunnen herkennen en het zelf ervaren van TOS kwamen aan bod.

Na een informele, gezellige lunch zijn we overgegaan in het middagprogramma met aansprekende workshops. Jan Posthumus en Angelique Smetsers van het BeweegBuro zijn ingegaan op het bewegen met kinderen en het belang hiervan. We hebben zelf ervaren hoe leuk en makkelijk bewegen kan zijn en kunnen met de gekregen handvaten direct op de groepen aan de slag.

De andere workshop werd gegeven door Gonny Tromp en ging over de visie van Emmi Pikler. Kinderopvang de Plu werkt al jaren volgens deze visie. Door de workshop zijn we weer opnieuw geïnspireerd en bewust geworden van het belang van werken volgens deze visie. We zijn aan de slag gegaan met verschillende spel materialen die volgens Pikler de drang van ieder kind om te ontdekken en experimenteren te stimuleren.

En nu verder…

Het was een interessante dag waarop iedereen zich heeft kunnen verdiepen in onze samenwerkingspartners Kentalis, het BeweegBuro en de visie van Emmi Pikler. Kinderopvang de Plu vindt het belangrijk dat medewerkers zich kunnen blijven ontwikkelen en verdiepen. Wij hebben alle informatie tot ons genomen en gaan weer aan de slag met alle nieuwe ideeën. Nog benieuwd naar de besproken onderwerpen? Vraag het gerust aan de pedagogisch medewerkers op de groepen. Voor meer informatie over de visie van Emmi Pikler www.pikler.nl.

‘’Het is een mooie studiedag geweest. Praktische onderwerpen, gegeven door gedreven en enthousiaste mensen die ons ook weer extra motiveren in ons werk. Een pracht locatie met een goedverzorgde lunch en een gezellige borrel nadien.’’

bottom of page