top of page

GEZONDE OPVANG

Gezonde opvang
 
Dagritme

Wij zorgen voor een gezond dagritme passend bij de leeftijd, waarbij activiteiten, eet- en rustmomenten elkaar op een vertrouwde en veilige manier afwisselen. Voor een baby is dit terug te zien doordat we het ritme van thuis doortrekken op het kinderdagverblijf. Peuters hebben het nodig om een vast ritme in een dag terug te laten komen. Voor een schoolgaand kind op de BSO bieden we vooral de rust en ruimte om af te schakelen naar een dag op school. 

Voeding

Sinds juni 2019 zijn we gaan werken met een nieuw voedingsbeleid. We maken gezondere keuzes die aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Bij de eet- en drinkmomenten gaat het in de kern om bewustwording van voeding, gezond, lekker en gezelligheid. We gaan hierover het gesprek aan met kinderen. 

Bewegen en buiten zijn

Bewegen en buiten zijn is gezond en kinderen vinden het fijn. We bieden activiteiten aan die beweging stimuleren zoals, klimmen, klauteren, dansen en sporten. Van genoeg ruimte in een grondbox voor een baby om te tijgeren tot de beschikbaarheid tot een gymzaal bij de BSO.

 

Bij de Plu wordt er niet alleen veel buiten gespeeld, kinderen kunnen ook buiten slapen! De kinderen slapen ieder in een eigen ‘huisje’. De ervaringen zijn erg positief: kinderen slapen graag buiten.Door buiten te slapen nemen kinderen meer vitamine D op en frisse lucht is goed voor de ontwikkeling van de longen. Ook in de winter, wanneer ze warm ingepakt zijn, slapen ze er heerlijk. Het beddengoed wordt binnen bewaard, zodat het huisje een warme en droge plek is

én blijft.

12087157_505472042955721_483044227019483
RPP_1063.jpg
bottom of page